Stresset?

Oplever du at din kollega pludselig er mere distræt og indelukket end sædvanligt? Har du selv et stigende antal sygedage eller er du mindre effektiv, selvom du arbejder hårdere end nogensinde? Dette er bare nogle af de symptomer, der kan være forårsaget af stress.  

Hvad er stress egentligt?

Stress er ofte associeret md noget negativt, men kortvarigstress kan, i nogle tilfælde, være positivt. Det kan faktisk gøre dig mere effektiv, initiativrig og opmærksom. Du bliver i stand til at jonglere med flere bolde. Uden at tabe dem. 
Men når kortvarig stress bliver til langvarig stress, er det ikke længere positivt, men helbredsskadende. Det kan både give fysiske, psykiske og sociale problemer. Du kan opleve at have hurtig hjertebanken, mavebesvær, hovedpine, muskelspændinger og generel træthed eller søvnbesvær. Psykisk mangler du overskud i din hverdag, dit selvværd er dalende og du bliver hurtigere irriteret over ting, der normalt bare er bagateller. Socialt kan du have problemer med at samarbejde, have overskud til familie og fritidsaktiviteter, samt opleve at du i perioder mister din humoristiske sans. 

Hvad kan årsager til stress være?
Stress er tæt forbundet med arbejdsmiljø, da stress skyldes en række forhold, der er knyttet til, hvordan dit arbejde er tilrettelagt, arbejdsbelastningen og dine samarbejdsrelationer. For at trives, skal der være en balance mellem de krav din arbejdsplads stiller og de ressourcer du har til rådighed. 
Din arbejdsgiver har det overordnede ansvar for, om der er er en balance mellem de to, men du skal turde at sige til, når og hvis, den balance begynder at vakle. 
Derudover, kan uklarhed om arbejdsopgaver, skiftende arbejdstider, alenearbejde, dårlig kommunikation, dårligt indeklima og for få hænder til arbejdet, være årsager til stress. 

Hvad kan du selv gøre?

Husk at det er helt okay at sige fra og bede om hjælp, hvis du kan mærke, der er noget galt. Sørg for at holde de pauser du har ret til, bevæg dig og sørg for at din kost er nærende. Frisk luft og fri natur bekæmper stress, hvorimod sociale medier og konstant brug af telefonen, kan øge stressniveauet. Snak med dine kollegaer, din leder eller din familie, om de ting, der er svære. Udfordringer, grublerier og negative følelser tager dit overskud. 
Sæt ord på og vær selv en god lytter for andre. 

Hvad kan din arbejdsplads gøre?

Medarbejdere har brug for indflydelse på hvordan arbejdet bliver tilrettelagt, at mængden af opgaver stemmer overens med mængden af personale og have den nødvendige viden til at kunne løse sine opgaver. Derudover er det vigtigt at lederen bakker op, gør det klart hvad arbejdsopgaverne går ud på og sætter en klar fælles standart for hvad, der er godt nok. At kunne tale åbent om stress og have fokus på det, der skaber glæde, trivsel og udvikling, er essentielt for et godt arbejdsmiljø.

10 tegn på stress, som du kan holde øje med hos din kollega 

De fleste går ofte rundt og ved ikke selv at de er stressede. Det kan derfor være en stor hjælp, hvis du holder øjnene åbne for tegn på stress, hos dine kollegaer. Ved at være opmærksom kan der hurtigt sættes ind og nødvendig hjælp kan påbegyndes. 

1) Virker din kollega mere træt, mindre glad, mere distræt, mindre engageret og mere stille end før?
2) Virker din kollega hektisk, utålmodig, højrøstet og taler hurtigere end før?
3) Arbejder din kollega meget mere, men mindre effektivt og begår flere fejl end før?
4) Har din kollega kortere lunte, kommer hurtigt i konflikt med alle eller omvendt bliver konfliktsky?
5) Kommer din kollega før andre om morgenen og går som en af de sidste eller kommer for sent og går først?
6) Glemmer din kollega vigtige aftaler og overholder han ikke deadlines?
7) Er din kollega mindre fleksibel og forandringsparat end før?
8) Undgår din kollega det sociale på arbejdspladsen og isolerer sig i pauserne?
9) Klager din kollega oftere over træthed, smerter og gener?
10) Har din kollega øget sygefravær?

Du kan være en hjælpende hånd


Som leder, ved man muligvis ikke, at dette kan være tegn på at en medarbejder er stresset eller er på vej til det. 

Hos Outgro, har vi dygtige mentorer, der kan hjælpe dig med at skabe et sundt arbejdsmiljø. Om du har brug for nye input, til hvordan du som leder, skaber et miljø, hvor der er plads til at man åbent kan snakke om, hvordan man har det på arbejdet eller du har brug for hjælp til at blive bedre til at håndtere når en medarbejder kommer til dig med bekymringer, så kan en mentor være en unik mulighed for sparring og udvikling. 
Hos Outgro kan du selv vælge din mentor eller lade os lave matchet. 

Del på facebook
Facebook
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skriv et svar

Nyeste artikler

Relaterede artikler

Mentor-fit

Mentorer som matcher denne artikel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du bestemmer selv, hvad du vil modtage!

Vores nyhedsbrev inkluderer:
– Nye kompetence områder.
– Nye services.
– Kampagne rabat.
– Nye Artikler.

Flere sider:

Keep in touch