Ledelse på tværs af generationer

At være leder i en virksomhed i dag, kan være krævende, da ledelsesstilen skal tilpasses alle generationer. Som leder bør du derfor overveje, hvordan du kan lede på tværs af disse generationer og deres forskellige værdier. 

Som leder, er det vigtigt at overveje, at yngre generationer, som for eksempel generation Z, er vokset op med de sociale medier, og derfor har brug for anerkendelse på en anden måde end tidligere generationer. Den årlige MUS-samtale er ikke nok, for den yngre generation, de kræver løbende dialoger og tilbagemeldinger på deres indsats. Nedenfor har vi samlet 3 gode råd, til dig, når du skal lede på tværs af generationer. 


1.    FÅ ITALESAT FORSKELLENE

Hold fælles møder og få gang i dialogen – det giver et indblik i hvordan hinanden tænker om en problemstilling. En fra den ældre generation, kan måske undre sig over, hvorfor Anne gerne vil møde senere, men blive til sent ud på aftenen eller hvorfor hun arbejder lørdag og holder fri mandag. Herigennem får I italesat hvorfor, I gør som I gør og det er med til at skabe et bedre arbejdsmiljø. 


2.    LEDEREN SKAL VÆRE TÆT PÅ SINE MEDARBEJDERE

 Som leder, kan det være lidt svært at skabe et tæt forhold til alle sine medarbejdere. Det er dog essentielt at der mellem dig og dine medarbejdere skabes et tillidsbånd. Det tillidsbånd kommer når du som leder viser at du gerne vil lytte og tage dem seriøst, når de henvender sig til dig. Det kræver mod at vise sin sårbarhed til sin leder og I vil få et tættere forhold, hvis du belønner deres mod ved at lytte. 


3. HAV MODET TIL AT SIGE JA

De forskelle I får italesat, kan give dig et indblik i, hvordan dine medarbejdere bedst trives og arbejder effektivt. At kunne få lov at sidde på café med computeren, kan være så fjern en måde, for dig, at tænke arbejde på. Giv dine medarbejdere plads til at gøre det på deres egen måde – det kan give dine medarbejde en følelse af tillid og autonomi, som for mange er vigtigt.

Tag springet!

Hos Outgro, tilbyder vi mentorer, fra de yngre generationer. Vores unge mentorer er eksperter på hver deres områder men de har det tilfælles at de har en viden og (selv)indsigt i, hvordan den yngre generation foretrækker deres arbejdsplads. Det kan være værdifuldt, for dig som leder, at indgå i et forløb, hvor du kan få input til hvordan man bedst agerer leder i en virksomhed, der rummer medarbejdere fra forskellige generationer. 
Hos Outgro kan du selv vælge en mentor, du finder passende eller lade os finde dig, det bedste match.Tag springet og få en mentor! 

Del på facebook
Facebook
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skriv et svar

Nyeste artikler

Relaterede artikler

Mentor-fit

Mentorer som matcher denne artikel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du bestemmer selv, hvad du vil modtage!

Vores nyhedsbrev inkluderer:
– Nye kompetence områder.
– Nye services.
– Kampagne rabat.
– Nye Artikler.

Flere sider:

Keep in touch