Hvorfor mentor?

Måske har du hørt ordet før. Måske har du arbejdet med eller som mentor og så har du sandsynligvis også hørt om dette koncept før. 

Outgro er en ny startup virksomhed, hvor mentorbegrebet bliver vendt på hovedet. Det vil sige, at man ikke på traditionel vis får erfarne ældre til at lære fra sig til børn eller unge, her vil det være omvendt.

Lyder dette spændende? Så læs med her.

I takt med den stigende digitalisering, hvor flere virksomheder og forretninger kræver kendskab til de nyeste digitale trends og endvidere formår at mestre dem.

Frisk pust og nye vinkler

Tidligere leder, Pia Dyrlov, fortæller i et interview, at hun som leder kunne mærke at mange ledere/virksomheder ikke kan følge med i den digitale udvikling og med de unges tempo; ”man har en tendens til at gro fast i de faste rammer og mangler indsigt i nye trends”. Afslutningsvist fortæller hun, at det vil være givende for en leder med en ung mentor.

 

Country Manager for Digital Denmark Christian Graversen, fortæller også i et interview med Outgro, at hans 27-årige medarbejder, hun har et helt andet syn på tingene end ham selv. Den unge 27-årige, har irriteret ham lidt, da hun har et helt andet perspektiv på ting, hvilket har været utroligt givende for virksomheden kan følge de rette trends og strømme i samfundet, fx omkring FN’s verdensmål; 

 

Hun sørgede for, at vi tager højde og er engagerede i FN’s verdensmål i virksomheden. Jeg kunne lige pludselig se, at hun var en klar talsperson for en klar trend, jeg ikke havde set komme” 

”Unge er mere seriøse end jeg troede, de er dybt seriøse”

 

Kan du genkende den ovenstående problematik? Ikke at kunne være åben for nye idéer eller være groet fast? Kender du måske til frygten for ikke at kunne følge med? Fanger idéen dig, ved at kunne få en ung og talentfuld mentor til at bidrage til netop din arbejdsplads, virksomhed eller organisation, så hør vores belæg bestående af ”sjove” facts.

De "Sjove" facts

En undersøgelse af Gallup, viser at op til 71% af medarbejderne ikke præsterer det bedste, som de burde kunne, ud fra deres kompetencer og uddannelsesbaggrund. Dette betyder at en virksomhed ikke opnår det bedste som de kunne, og bliver mindre konkurrencedygtige. 

Derudover er 78% af HR-ledere bekymrede for mangel på unge talenter i deres virksomhed, end bare for et år siden.

 

En mentor kan ikke alene rede din virksomhed, og effektivisere den. Dine medarbejdere skal arbejde sammen som et stærkt team. Når man arbejder i flow (balance mellem udfordringer og kompetencer), så præsterer dine medarbejdere bedst. Det kan være svært at implementere forandring og udfordre sin virksomhed, men det kan være sundt for en virksomhed at bryde rammerne og udvide horisonten.

 

En mentor-session og ny indsigt, nyeste viden, forbedrer din lederrolle i virksomheden. En undersøgelse fra Harvard Business Review vider, at 84% mener at mentoring-forløb forbedrer arbejdspræstationen og forebygger dyre fejl i organisationen. Samme undersøgelse viser også, at millenniums, som bidrager til en organisation gennem mentoring, kan gøre at de måske får lyst til at være en del virksomheden, og kan være særligt værdifuld for den.

 

Sidst men ikke mindst, siges det at 71% af Fortune 500 virksomheder har mentoring-programmer, fordi inversting i lederskabsfærdigheder betaler sig i præstation, produktivitet og innovation.

 

Christian Graversen fortæller bl.a. også til Outgro, at unge er nødvendige for virksomheden ift. fremtiden.

 

indenfor teknologi er unge mennesker særligt anvendelige. De har en anden tilgang til kunstig intelligent end vi har, så de ved mere om det og derigennem kan fremtiden sikres”.

 

Mentoring kan skabe en værdifuld kultur af kontinuerlig og uundværlig læring. Det handler om at tage imod.

Dermed er det ikke sagt, at det er en selvfølge at enhver ung talentfuld passer ind i din virksomhed. Men den digitale udvikling, nye trends og tendenser i 2020, der tager til i stormene fart, og som vi nok må erkende aldrig stopper, så kan et mentor-forløb være givende for dig og din virksomhed. Uanset, om du tænker, at det vil være værdifuldt for dig eller ej, så husk på, at mentoring er sundt for udvikling, indsigt og arbejdskulturen. Der gives plads til alle, på tværs af organisationer, og plads til udfordring og udvikling. So why not?

7 gode råd til dig og din virksomhed, der overvejer at få sparring med en ung mentor

  • Anerkend de mulige problematikker du og din virksomhed står overfor 
  • Forventningsafstem (få italesat hinandens synspunkter)
  • Du skal turde at være åben og sige ja
  • Lav klare mål for en session (gerne SMART’e)
  • Lyt og tag imod mentorens ledende spørgsmål
  • Optag samtalen med loom (det giver ro og plads til at tale)
  • Overvej hvordan man arbejder sammen på tværs af generationer (læs evt. artikel)

Måske har du prøvet mentoring før og føler det har været givende. Måske har du ikke prøvet det før, men synes det lyder spændende og kunne din virksomhed trænge til et kick og frisk pust? Hvad end du tænker, så er vores råd: Spring ud i det – du kan godt J

Vi vil meget gerne høre jeres meninger. Så smid gerne en kommentarer nedenfor, om hvad du synes om et omvendt mentor-forløb! Outgro teamet glæder sig til at høre fra dig!

Del på facebook
Facebook
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skriv et svar

Nyeste artikler

Relaterede artikler

Vores mentorer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du bestemmer selv, hvad du vil modtage!

Vores nyhedsbrev inkluderer:
– Nye kompetence områder.
– Nye services.
– Kampagne rabat.
– Nye Artikler.

Flere sider:

Keep in touch