5 gode grunde til at DU skal have en mentor

Uudnyttet potentiale i den yngre generation 

Lige meget hvor du er i din karriere, kan det være værdifuldt at have en at rådgive sig med og få indsigt fra. Det at få en mentor har mange fordele for, om målet er organisationsudvikling, digital forretningsudvikling eller karriereudvikling. 
I mange år har mentorordninger været brugt på den traditionelle måde – en yngre person har haft en ældre mentor. Hos Outgro, har vi vendt mentorbegrebet på hovedet. Den yngre generation er dygtige inden for mange områder og de er ofte opdateret på nye trends. Det er vigtigt at en arbejdsplads holder sig opdateret og følger med den rivende udvikling, der er i vores samfund. En leder kan tage kurser for at blive opdateret men hos Outgro, ser vi et uudnyttet potentiale i at matche en yngre kompetent studerende eller selvstændig med en ældre leder eller ansat. Vi har samlet nogle af de fordele, der kan være ved at benytte sig af en mentor. 

1) Du får chancen for at lære nye færdigheder

En yngre mentor er oftest studerende, netop færdiguddannet eller selvstændig. De er derfor opdaterede, med den nyeste viden, på lige netop deres område. Du kan hos Outgro selv vælge din mentor og dermed få hjælp til at udvikle nye færdigheder indenfor det område DU ønsker. Du har også mulighed for at få hjælp til det fagområde du beskæftiger dig med, så du igen er opdateret og opgraderet, på netop det område. I stedet for at tage kursus, har du en unik mulighed for en-til-en rådgivning. At investerer i din egen udvikling, gavner både dig selv men også din arbejdsplads eller organisation. 

2) Du får en sparringspartner

Til daglig kan du møde udfordringer på arbejdet, du skal håndtere deadlines og opgaver, der er svære. Med en mentor kan du sparre om, hvordan du bedst kan håndtere dette. En yngre mentor, har selv erfaringer, der kan være værdifulde, i forhold til at hjælpe dig. En yngre mentor har måske ikke lige så mange års erfaring, som dig selv men deres perspektiver kan åbne op for at tænke på en anden måde eller give dig idéer til hvordan man kan løse de udfordringer du står overfor. En yngre mentor, har derudover, en (selv)indsigt i hvordan andre unge tænker og det kan være en god måde hvorpå, du kan lære, hvordan du bedst håndtere en yngre medarbejder.  

3) Du får en der holder dig ansvarlig

Mange laver ofte det samme i mange måneder og endda år uden rigtig at forny sig. Det er let at falde ind i en rutine eller lave arbejde på autopilot. En mentor kan hjælpe dig til at sigte efter nye mål i din karriere eller udfordre den måde du arbejder og tænker på. Det kan give nye input, så du igen har lyst til at udfordre dig selv. I kan sammen sætte nye mål, så du undgår at sidde fast i den samme vante rutine, som altid.  En mentor er derfor en god måde at blive holdt ansvarlig på, da forløbet gerne skulle ende med en udvikling på et eller flere områder. 
4) Du får en indsigt i den yngre generation 

At have en yngre mentor, kan give dig, et indblik i, hvordan den yngre generation tænker og arbejder. I dag er arbejdspladser ofte en sammensætning af folk, fra forskellige generationer og det kan være værdifuldt at have kendskab til de forskelligheder, der er blandt dem.  Den yngre generation, er som den ældre, et produkt af den tid, de er vokset op i – det vil sige at det er nødvendigt at forstå dem for at kunne tiltrække og fastholde dem i din virksomhed. 

5) Du får en der er digitalt indfødt

Den yngre generation er født i en tid hvor, sociale medier og elektronik, er en naturlig del af deres hverdag. De er selv kompetente brugere og de ved at det er vigtigt at følge med i den digitale verden, hvis man som virksomhed vil være med på markedet. De sociale medier er en måde hvorpå man som virksomhed kan nå ud til folk og det derfor nyttigt at kunne finde ud af at bruge de forskellige platforme. Det er for de yngre generationer vigtigt at deres kommende eller nuværende arbejdsplads følger med på det område, og er opdaterede. En mentor, kan hjælpe dig, med at lære at anvende de sociale medier, til fordel for din virksomhed. 

Hos Outgro kan DU vælge din egen mentor eller lade os finde det perfekte match til DIG.

Del på facebook
Facebook
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email

Skriv et svar

Nyeste artikler

Relaterede artikler

Mentor-fit

Mentorer som matcher denne artikel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du bestemmer selv, hvad du vil modtage!

Vores nyhedsbrev inkluderer:
– Nye kompetence områder.
– Nye services.
– Kampagne rabat.
– Nye Artikler.

Flere sider:

Keep in touch